>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Барселона" підписала з Енріке дворічний контракт

У новому сезоні ми побачимо оновлену команду

"Барселона" підписала з Енріке дворічний контракт
Фото: EPA/UPG

Новим головним тренером "Барселони" став Луїс Енріке. Контракт підписано на два роки, і Енріке почне роботу з командою 7 липня 2014 року. Цю кандидатуру рада директорів клубу затвердила після наполягання спортивного директора клубу Андоні Субісаррети.

Нагадаємо, в минулому сезоні "Барса" під керівництвом аргентинського фахівця Тата Мартіно вперше за останні шість років залишилася без жодного трофея.

За інформацією каталонських ЗМІ, влітку "Барсу" покинуть з десяток футболістів (Вальдес, Пуйоль, Алвес, Маскерано, Тельо, Сеск, Санчес). На трансфери нових виконавців Енріке отримає близько 150-200 млн євро.

44-річний Луїс Енріке минулого сезону очолював "Сельту", з якою посів дев'яте місце в Прімері.

Енріке захищав кольори "Барси" протягом 8 років (з 1996 по 2004 роки, 207 ігор, 73 голи). Причому Луїс перебрався в Каталонію з "Реала". Протягом усієї своєї ігрової кар'єри Енріке постійно критикував мадридський клуб.

Після завершення ігрової кар'єри Луїс перейшов на тренерську стежку. З 2008 по 2011 рік Енріке працював у другій команді "Барси". У 2011-му році іспанець очолив "Рому". За підсумками сезону "Вовки" посіли 7-е місце в серії А і Луїса звільнили.

Луїс Енріке вважається прибічником тренерських ідей Пепа Гвардіоли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram