ГоловнаСуспільствоЖиття

Парубій розповів, що допомога НАТО знаходиться вже на кордоні

Йдеться про бронежилети, шоломи, прилади нічного бачення, меднабори

Матеріально-технічні засоби, які на прохання України виділяють країни-члени Альянсу за умов військової агресії Росії, доправлять в Україну протягом найближчих днів.

Про це заявив секретар РНБО України Андрій Парубій у понеділок в Брюсселі, де взяв участь у засіданні спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи, повідомляє Укрінформ.

"Деяка допомога вже на кордоні. І зараз йдеться лише про залагодження технічних питань. Це вирішиться протягом декількох днів", - повідомив секретар РНБО.

Він уточнив, що йдеться передусім про бронежилети, шоломи, прилади нічного бачення, матеріали для надання медичної допомоги, деякі інші види нелетального озброєння.

Парубій також зазначив, що НАТО на експертному рівні надає допомогу для реформування українського сектору безпеки. "На жаль, ті новітні методи, якими веде війну з нами Росія, - так званої гібридної війни - коли використовують диверсійні групи, криміналітет, інформаційну війну, - це вимагає переформатування нашого сектору оборони", - зауважив Парубій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram