ГоловнаПолітика

СБУ: бойовики готували теракт в Одесі

18 травня планували підірвати автомобіль на Куликовому полі

СБУ: бойовики готували теракт в Одесі
Фото: o1.ua

Служба безпеки України запобігла терористичному акту в Одесі, запланованому на 18 травня.

Як повідомили в прес-службі СБУ, щоб дестабілізувати ситуацію в Одеському регіоні, зловмисники планували 18 травня о 14:00 на Куликовому полі, в місці скупчення понад 1,5 тис. людей, підірвати автомобіль.

Затримано трьох співробітників приватної охоронної структури, які здійснювали приховане візуальне спостереження за Куликовим полем, і громадянина Республіки Білорусь О. Шабаліна, активіста радикальної проросійської структури. Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 14, ч.1 ст. 258 Кримінального кодексу України. Ведуться оперативно- розшукові заходи та процесуальні дії.

Під час допиту Шабалін зізнався в участі в масових заворушеннях 2 травня в Одесі і підтвердив особисте знайомство з громадянином В. Будьком (відомий як "Боцман", оголошений у розшук за статтями 115 і 294 КК України за участь і застосування вогнепальної зброї 2 травня під час масових заворушень в Одесі).

Встановлено, що Шабалін мав намір за відповідну фінансову винагороду, отримана від лідерів проросійських сил, створити групу найманців для здійснення провокацій у Луганській області з метою зриву виборчого процесу. Затриманий через посередників установив контакт і підтримував зв'язок із сепаратистами не тільки для виїзду до Луганська, а й для забезпечення умов перебування їхніх представників у Одесі для дестабілізації ситуації в регіоні.

Нагадаємо, Служба безпеки України 15 травня затримала нещодавно створене угруповання озброєних людей у складі 6 осіб, а також їхнього організатора, які прямували з Одеси у Слов'янськ.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram