ГоловнаПолітика

Вінницька "Батьківщина" подає скаргу до ЦВК на неправомірні дії штабу Порошенка

Голова вінницького штабу Тимошенко стверджує, що вся вінницька міліція працює проти "Батьківщини"

Вінницька "Батьківщина" подає скаргу до ЦВК на неправомірні дії штабу Порошенка

Голова ВО "Батьківщина" у Вінницькій області Людмила Щербаківська у понеділок, 19 травня, подасть скаргу до Центральної виборчої комісії у зв'язку з порушенням виборчого процесу кандидатом у президенти Петром Порошенком та його штабом у Вінницькій області.

Про це вона повідомила сьогодні на брифінгу, йдеться у повідомленні прес-служби "Батьківщини".

Щербаківська нагадала, що протягом 14-15 травня зі сторони місцевих правоохоронців здійснювалася безпрецедентна атака на вінницький офіс "Батьківщини", який одночасно є вінницьким штабом кандидата у президенти України Юлії Тимошенко.

За словами Щербаківської, спершу, не пред'явивши документів про обшук, шукали вибухівку. "Тоді до мене передзвонив Петро Олексійович Порошенко сказав, щоб всю агітацію, яка знаходиться у приміщенні, вилучили та передали до його штабу або спалили", - заявила голова вінницької "Батьківщини". При цьому вона зазначила, що ніякої агітації проти Порошенка в офісі не було.

Щербаківська також заявила, що наступного дня, за постановою суду, яку прийняли напередодні пізно ввечері, не дочекавшись працівників штабу, працівники міліції зламали двері "з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини кримінального злочину, а також пошуку знарядь кримінального злочину, зокрема, примірників газети "Нова вінницька газета" та "Тільки факти : не помилися з вибором президента" у друкованому та електронному вигляді".

Щербаківська повідомила, що вважає дану постанову суду незаконною та такою, яка організовує політичні репресії проти партії "Батьківщина" та кандидата у президенти Юлії Тимошенко.

Вона також додала, що у результаті незаконного обшуку правоохоронці вилучили два примірники газети, надруковані з дотриманням всіх норм законодавства.

"Тому слідчі вирішили вилучити ноутбук та сейф, які знаходились у приміщенні", - повідомила Щербаківська і додала, що тільки завдяки втручанню народних депутатів цього не сталося.

"Найнеприємніше, що вся вінницька міліція працювала проти "Батьківщини" та проти штабу Тимошенко. Думаю, що вся міліція, яка працювала при Януковичі, залишилася. За 19 років незалежності таких дій не відбувалося жодного разу", - підкреслила Щербаківська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram