ГоловнаПолітика

Царьова завтра можуть позбавити депутатського мандата

Верховна Рада візьме паузу на час виборів

Царьова завтра можуть позбавити депутатського мандата
Олег Царев в Донецке 11 апреля
Фото: Макс Левин

Верховна Рада на засіданні у вівторок, 20 травня, розгляне питання про позбавлення депутатських повноважень нардепа від фракції Партії регіонів Олега Царьова. Про це заявив в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Думаю, що завтра не буде жодних проблем із тим, щоб усе-таки проголосувати за це рішення. Є відповідне подання", - цитує Соболєва РБК-Україна.

Він зазначив, що завтрашній порядок денний буде вкрай насиченим, оскільки це буде єдине засідання цього тижня. "Ми працюємо тільки завтра. Після цього матимемо завершення виборчого процесу. В неділю у нас вибори. А наступного тижня ми проведемо засідання або в середу, або в четвер", - сказав Соболєв.

За його словами, в планах Ради на вівторок - розглянути чотири блоки антикорупційних законів: про перевірку малого та середнього бізнесу, про сплату штрафів наперед, про приватне звинувачення (цей закон дозволить громадянам надавати відео й інші записи про факти корупції чиновників) і про відкритий доступ до баз даних.

Нагадаємо, проти Царьова відкрито кримінальні провадження за підозрою в сепаратизмі. Він співпрацює з Донецькою народною республікою і Луганською народною республікою, які визнано терористичними організаціями.

12 травня ЄС вніс Олега Царьова в санкційний список. Йому заборонено в'їзд до Євросоюзу, а можливі активи в Європі підлягають заморожуванню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram