ГоловнаСуспільствоПодії

У Грузії через зсув ґрунту загинув громадянин України

Семеро людей вважаються зниклими безвісти

У Грузії через зсув ґрунту загинув громадянин України
Фото: police.ge

У Грузії помер громадянин України, який постраждав від зсуву ґрунту та сходження льодовика у Дар'яльскій ущелині Кавказьких гір.

Про це пише ИТАР-ТАСС з посиланням на заяву прем'єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі. "Незважаючи на те, що рятувальні служби надали громадянинові України невідкладну допомогу та своєчасно доставили його до Тбілісі, у клініку, врятувати його виявилося неможливо", - сказано в ньому.

Ще сім осіб вважаються зниклими безвісти. Про їхнє громадянство не повідомляється.

17 травня у Казбегському районі Грузії у результаті сходження льодовика та великої кількості гірничої маси була перекрита одна з ділянок Військово-грузинської дороги ( ВОТ) - центральної автотраси, що веде до кордону з РФ. Внаслідок стихії у районі пошкоджено одну з ділянок магістрального газопроводу "Північ-Південь", що викликало припинення транзиту газу з РФ до Вірменії.

За минулі дві доби грузинські рятувальники визволили із зони стихії понад 220 осіб, серед них близько 30 іноземців, зокрема, 12 громадян Туреччини, а також туристи з України, Білорусі, Казахстану та інших країн. Усі врятовані у момент обвалу гірської маси перебували на ВГД.

Внаслідок стихії, як виявили під час обльоту місцевості на вертольоті фахівці МНС, ділянка ВГД та русло річки Терек опинилися під завалом довжиною 400 метрів та висотою 20 метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram