>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ребров повинен вивести "Динамо" в ЛЧ, інакше - відставка, - Суркіс

Ігор Михайлович залишився вірним собі

Ребров повинен вивести "Динамо" в ЛЧ, інакше - відставка, - Суркіс
Фото: dynamo.kiev.ua

Сергія Реброва в неділю затвердять на посаді головного тренера «Динамо». Контракт тренера з клубом розрахований на три роки. Про це на прес-конференції після матчу «Динамо» - «Зоря» повідомив Ігор Суркіс:

«Перш за все, хотів би сказати таке. Багато мені дорікають, мовляв, я обіцяв, що Блохін стане «останнім із могікан» і після нього команду очолить іноземець. Так, я це говорив, не заперечую, але ситуація в команді після відходу Блохіна змінилася навіть не на 180 градусів, а на 360! І в тренерському процесі, і в роздягальні, і щодо гравців, завдань, які ставить перед ними тренерський штаб. Повністю змінилося сприйняття футболістів! Хлопці знають, що треба робити і що треба виконувати, щоб це принесло свої плоди. Ми це побачили у фіналі Кубка України.

Я у відпустку з гарним настроєм не піду: я дуже засмучений, що вперше в історії «Динамо» опустилося на те місце, яке апріорі не може займати. Але якщо кричати караул, то ніколи ми вище не піднімемося. І сьогодні ми бачимо, що є всі задатки для того, щоб команда вийшла на якісніший рівень. А яким має бути цей рівень, Ребров знає не з чуток - він грав у «Динамо» в 90-х у Лобановського і знає, який обсяг роботи треба виконувати.

Контракт ми підпишемо в понеділок. Умови ми, звичайно, обговорювали, але довго це питання не стояло. Можу сказати відразу, щоб не було домислів, як це було в ситуації з призначеннями Сьоміна та Блохіна: контракт розрахований на три роки, але з певними умовами. А саме: головний тренер повинен зайняти в наступному чемпіонаті України перше місце. Якщо «Динамо» займає друге місце, отримуючи путівку в Лігу чемпіонів, і при цьому вболівальники не матимуть претензій до якості гри, то Ребров матиме ще один шанс і саме під його керівництвом «Динамо» виступатиме у кваліфікації Ліги чемпіонів. Якщо ж команда не зуміє вийти в груповий турнір Ліги чемпіонів, то відбудеться зміна головного тренера. Тож Ребров матиме такі самі умови, як Сьомін і Блохін. Торік я міг прибрати Блохіна за третє місце в чемпіонаті, але, враховуючи перенесену ним хворобу, я дав йому ще одну можливість. Будемо вважати, що я не вгадав. Я вважав, що Блохінові вдасться. Не можу сказати, що свою роботу він виконував погано або нечесно - навпаки, з його боку все було чесно і порядно. Але з якихось причин йому не вдалося».

Нагадаємо, Сергій Ребров очолив «Динамо» навесні після відставки Олега Блохіна. Під його керівництвом команда фінішувала в чемпіонаті України четвертою, але виграла Кубок країни.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram