ГоловнаПолітика

Журналіста Пашаєва після затримання побили, обікрали і відпустили

Кримська "самооборона" знущалася із затриманих

Журналіста Пашаєва після затримання побили, обікрали і відпустили
Фото: telekritika.ua

Журналіста Османа Пашаєва, якого напередодні затримала кримська влада разом із ще кількома людьми, відпустили. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналістка Наталя Підлісна, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Усього кримські "самооборонівці" затримали дев'ятьох осіб - журналістів і перехожого, який заступився за них. "Відвезли в "самооборону" і били ... Осман сказав, на Майдані так міліція не звірствувала. У всіх зникли гроші і комп'ютери-телефони. У Османа відібрали айфон, айпад і навіть куртку", - написала вона.

Після цього їх відвезли в міліцію, яка потім уже відпустила затриманих, видала повістки і порушила проти них справу.

Сам Пашаєв на своїй сторінці у Facebook описав перебування в таборі "самооборонівців" так:

"Чотири години тримали обличчям до стіни. Найстрашніше, що через мене це перенесли ще п'ятеро людей, які не покинули й пішли за мною в клоаки Аксьоновської самооборони на Кірова, 26. Мене не дуже били, тільки кілька разів по ногах. Нікого не поламали, але знущання моральні значно гірші, ніж навіть фізичні. Украли три планшети, три роутери, один комп'ютер, чотири смартфони", - написав він.

Зазначимо, Осман Пашаєв є відомим українським і кримськотатарським тележурналістом, головою профспілки "Медіафронт". Пашаєв відомий журналістськими розслідуваннями: у 2007 році він знайшов, чиїм коштом відпочивав у Росії тодішній голова уряду Віктор Янукович. У червні 2008 року знайшов Валентину Семенюк у турецькому готелі, яка офіційно була на лікарняному. З першого серпня 2011 року очолив інформаційне мовлення на першому кримськотатарському телеканалі ATR. З травня 2013 року - шеф бюро ATR у Туреччині.

Останнім часом Осман Пашаєв розвивав власний проект "Відкритий кримський канал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram