ГоловнаСуспільствоПодії

У Сімферополі затримали журналіста Османа Пашаєва

Ні журналіст, ані його турецький оператор не виходять на зв'язок

У Сімферополі затримали журналіста Османа Пашаєва
Фото: telekritika.ua

Журналіста Османа Пашаєва заарештували в Сімферополі.

Про це на його сторінці у Facebook написала журналістка Зеніфе Сейдаметова. Інформацію про арешт також підтвердив кримськотатарський канал ATR, пише журналіст "1+1" Олексій Бобровников у своєму блозі на Fасebook.

"Надійшла інформація, що Османа заарештували в Сімферополі. Інформація наразі не підтверджена. Хто зв'язувався з Османом сьогодні, напишіть, що знаєте. Родичі не в курсі. Осман не відповідає на дзвінки. Турецький оператор, який мав бути з ним сьогодні, теж не відповідає", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що російський ОМОН затримав кримського журналіста, оператора медіа-проекту "Реальність" у Сімферополі на жалобному мітингу кримських татар.

Зазначимо, Осман Пашаєв є відомим українським і кримськотатарським тележурналістом, головою профспілки "Медіафронт". Пашаєв відомий журналістськими розслідуваннями: у 2007 році він знайшов, чиїм коштом відпочивав у Росії тодішній голова уряду Віктор Янукович. У червні 2008 року знайшов Валентину Семенюк у турецькому готелі, яка офіційно була на лікарняному. З першого серпня 2011 року очолив інформаційне мовлення на першому кримськотатарському телеканалі ATR. З травня 2013 року - шеф бюро ATR у Туреччині.

Ще сьогодні вранці Пашаєв написав у своєму Facebook, що проводитиме пряму трансляцію з мітингу кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram