ГоловнаПолітика

В ПР пропонують Раді затвердити меморандум миру та злагоди

"Регіонали" хочуть призупинити АТО та закріпити статус російської мови в Конституції

В Партії регіонів вважають, що для деескалації конфлікту на південному сході України Верховна Рада повинна прийняти меморандум миру та злагоди.

Про це сказав під час свого виступу на другому круглому столі національної єдності, який проходить у Харкові, нардеп-"регіонал" Вадим Новинський.

"Щоб заспокоїти наших громадян ми запропонували прийняти меморандум миру та злагоди. Це був би дуже чіткий сигнал", - заявив він.

У проекті меморандуму, який зачитав Новинський, говориться, що Верховна Рада бере на себе зобов'язання закріпити статус російської мови в Конституції; амністувати всіх учасників збройних протестів на Південному Сході, окрім тих, хто скоїв тяжкі злочини; призупинити антитерористичну операцію і відкликати військових до місць їх постійної дислокації.

Серед інших пропозицій, які містяться у проекті меморандуму, - позаблоковий статус України, можливість участі в економічних та політичних союзах лише за результатами референдуму, ліквідація обласних та районних державних адміністрацій, прямі вибори керівників областей, можливість проведення місцевих референдумів, остаточне закріплення України як парламентсько-президентської республіки, судова реформа, боротьба з корупцією, спрощення процедури імпічменту.

Новинський вважає , що цей меморандум має прийняти Рада і повинні підписати всі основні кандидати у президенти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram