ГоловнаПолітика

Бойовики відбили у прикордонників "губернатора" ЛНР (доповнено)

Співробітники пункту пропуску не дочекалися підмоги силовиків

Бойовики відбили у прикордонників "губернатора" ЛНР (доповнено)
Валерий Болотов
Фото: podrobnosti.ua

Сьогодні вранці в пункті пропуску "Довжанський" у Луганській області відбувся бій через губернатора самопроголошеної Луганської народної республіки Валерія Болотова.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу прикордонної служби.

"Українські прикордонники затримали його о 5:45, поінформували про це всі правоохоронні органи, у тому числі представників антитерористичної операції і близько двох годин чекали на підмогу силовиків, проте ніхто так і не приїхав", - сказали в прикордонній службі.

Унаслідок запеклого бою понад сто озброєних бойовиків змогли відбити Болотова у прикордонників.

Інформації про постраждалих наразі немає.

Водночас голова групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці у "Фейсбуці", що звільнення Болотова сталося не зовсім так, як кажуть прикордонники. За його даними, штаб АТО послав два вертольоти до "Довжанського", як тільки отримав повідомлення про затримання Болотова. Однак до того, як вони прибули на місце, затриманого вже відвезли на джипі чорного кольору.

Тимчук також стверджує , що свідоцтв "запеклого бою" або присутності великої кількості бойовиків біля пункту пропуску поки що виявити не вдалося.

Він вважає, що влада повинна подумати над тим, щоб посилити підрозділи Держприкордонслужби на кордоні представниками інших силових структур.

Нагадаємо, напередодні МВС затримало одного із соратників Болотова - командира "Армії Південного Сходу" Олексія Рельке.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram