ГоловнаПолітика

Тимошенко представила програму реформування АПК

На її думку, основою АПК є приватне сільгоспвиробництво

Кандидатка в президенти України, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на Форумі аграріїв України представила свою програму реформування агропромислового комплексу.

У документі наголошено, що землі сільськогосподарського призначення повинні бути власністю держави і народу; держава може викуповувати земельні паї людей за ринковою ціною; великі агрохолдинги можуть володіти лише обмеженою кількістю землі; АПК повинен розвиватися в системах великотоварного, фермерського й особистого сільгоспвиробництва; переробка сировини й екологічна якість продукції повинні бути пріоритетами; ставка кредитів для сільгоспвиробників не повинна перевищувати 5-7% у разі кредитування на 6-10 років.

На думку Тимошенко, земля є найціннішим ресурсом країни. Люди мають право на власний розсуд розпоряджатися своїми земельними паями, проте якщо вони хочуть продати сільськогосподарські угіддя, держава повинна викупити їх за ринковою ціною.

Юлія Тимошенко вважає, що треба виробити "інтелектуальну, правильну політику про передачу землі в оренду". За її словами, прибуток від оренди землі не може концентруватися у 5-6 сімей, тому що це буде "крайньою соціальною несправедливістю".

Говорячи про три напрями розвитку АПК, Тимошенко наголосила, що приватне сільгоспвиробництво є основою основ села, а село є основою основ нації.

Також кандидатка у президенти виступає за введення єдиного земельного податку, який буде обумовлений рентабельністю сільгоспвиробників.

Лідер "Батьківщини" запропонувала перед проведенням дерегуляції у сфері АПК ввести трирічний мораторій на перевірки.

Крім того, вона вважає необхідною податкову амністію для малого та середнього бізнесу у сфері АПК, якщо попередня влада станом на 1 січня 2014 року нарахувала несправедливі податки.

Юлія Тимошенко наголосила, що робитиме все, щоб відповідні закони були ухвалені якомога швидше.

Вона припускає, що полегшити життя аграріям і позбавити їх корупційних схем зможе закон про так зване "приватне розслідування", що стане інструментом для боротьби з нечистими на руку чиновниками та податківцями.

Як повідомляли, Тимошенко закликала до діалогу з мирними представниками Сходу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram