ГоловнаПолітика

Путін заявив кримським татарам, що корінний народ півострова - греки

Російський президент пообіцяв подумати про додаткові гарантії татарам

Путін заявив кримським татарам, що корінний народ півострова - греки
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін вважає, що одним з корінних народів Криму є греки. Про це глава РФ заявив на зустрічі з представниками громад кримських татар, коли його попросили законодавчо визнати кримськотатарський народ корінним.

"Про це, звичайно, можна подумати. Але, вирішуючи цю проблему, не можна породжувати іншу", - цитує Путіна "РИА Новости".

Він пояснив, що до татар у Криму були греки і вони теж можуть претендувати на статус корінного народу, зокрема репресованого.

"Вони були там раніше за нас із вами. Тому нам потрібно дуже уважно на все це подивитися. Якщо ви маєте якісь побоювання з приводу того, що той указ, який був мною підписаний (про реабілітацію кримських татар), не є абсолютною гарантією того, що там усередині викладено, то можна подумати додатково про те, щоб таких побоювань не виникало. Я готовий разом з вами подумати", - сказав Путін.

Нагадаємо, у Криму заборонили проводити масові заходи в День депортації кримськотатарського народу, який вшановують 18 травня.

Самопроголошений в.о. глави Республіки Крим Сергій Аксьонов вирішив, що у зв'язку з подіями на південному сході України можливі провокації з боку "екстремістів", які можуть спробувати зірвати курортний сезон на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram