ГоловнаПолітика

Жителі Криму два місяці не отримують українські пенсії, - Денисова

Громадяни, які живуть на півострові, можуть отримати виплати у Херсонській області

Жителі Криму два місяці не отримують українські пенсії, - Денисова
Фото: http://sockraina.com/

Міністр соціальної політики Людмила Денисова заявила, що пенсіонери в Криму з 17 березня досі не отримали українські пенсії.

"Ситуація з виплатами в АРК, Донецьку та Луганську така. 16 березня в Криму відбувся так званий референдум. Після цього з 17 березня АРК не може отримувати кошти ані через банківську систему, ані через систему казначейського обслуговування, ні через поштові перекази. А таких громадян в АРК і Севастополі - 2 млн 100 тис. осіб. Досі пенсіонери з окупованої території не можуть отримати пенсії, якщо вони не виїжджали за межі АРК", - повідомила Денисова під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє РБК-Україна.

Водночас, Денисова зазначила, що громадяни України, які проживають в Криму, можуть отримати соціальні виплати на материковій частині, зокрема в Херсонській області.

"Якщо нададуть документи про посвідчення особи. Інших документів не потрібно. У нас є електронний реєстр. Ми користуємося цим реєстром. А потім тільки запитуємо паперові документи", - повідомила вона.

Денисова підкреслила, що на цей момент Міністерство відпрацьовує "порядки забезпечення виплат для тих громадян, які вирішили залишитися на окупованій території".

"Відповідно до закону, ми готуємо формулювання такого порядку, щоб всі проживаючі на території АРК і в Севастополі, могли отримати виплати на материковій частині. Для цього потрібно буде приїхати у відділення Херсонської області із заявою про отримання пенсії через відділення пошти на материковій частині України або через банківський рахунок. Якщо громадянин звернеться за виплатами в травні, то вже з червня він зможе отримувати виплати", - повідомила вона.

Нагадаємо, раніше Денисова пояснила, що Крим відключився від системи електронних платежів України, через що Державне казначейство не в змозі профінансувати виплату пенсій і соціальних допомог мешканцям півострова.

Окрім того, 31 березня президент РФ Володимир Путін підвищив російські пенсії в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram