>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Грігоррій Суркіс: потужний пресинг "Динамо" обеззброїв "Шахтар"

Останній раз кияни перемагали "гірників" у 2011-му році

Грігоррій Суркіс: потужний пресинг "Динамо" обеззброїв "Шахтар"
Фото: lifedon.com.ua

Віце-президент УЄФА, почесний президент ФФУ Григорій Суркіс після перемоги "Динамо" у фіналі Кубка України не приховував своїх емоцій:

"Сьогодні я б, насамперед, оцінював обстановку на стадіоні. Футбол - це театр, який неможливий без глядачів. Сьогоднішній фінальний матч я б звів до такого головного висновку: не думаю, що без тих трагічних подій, які відбуваються в нашій країні, сьогодні на стадіоні була б така перекличка між уболівальниками двох клубів. Також не думаю, що за інших обставин весь стадіон піднявся б на ноги, коли фанати почали співати Гімн України.

Безумовно, я задоволений перемогою "Динамо". Думаю, ми давно вже не бачили такої гри, як у першому таймі. Фактично, команда обеззброїла суперника своїм потужним пресингом в центрі поля, не давши "Шахтарю" дихати. У перші десять хвилин другого тайму була якась розгубленість. Можливо, гравці київського "Динамо" заспокоїлися, дозволили "Шахтарю" забити гол. А все інше виходило з того, що "Шахтарю" за всяку ціну потрібно було зрівняти рахунок у 90 хвилин основного часу, а київське "Динамо" всіляко чіплялося за свій шанс вперше за останні роки перервати серію своїх поразок від донецького "Шахтаря".

Всьому колись приходить кінець, "Шахтарю" потрібно з цим змиритися. Київському "Динамо" на сьогоднішній день потрібно змужніти. Безумовно, дуель цих двох команд, як і завжди раніше в українському футболі, буде головним сюрпризом будь-якого матчу, будь то фінал Кубка країни, або поєдинок першості країни, або, як в сезоні при недавньому виграші "Шахтарем" Кубка УЄФА, матч єврокубку. Тому я думаю, що сьогодні всі задоволені, перш за все, грою, видовищем, а не тріумфом однієї команди і поразкою іншої".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram