ГоловнаСуспільствоЖиття

Луганська облрада висунула Раді ультиматум і погрожує саморозпуском

Депутати звинувачують київську владу в демонстративному ігноруванні вимог Луганської області

Луганська облрада висунула Раді ультиматум і погрожує саморозпуском
Фото: EPA/UPG

Луганська обласна рада заявляє про готовність до саморозпуску в разі відмови Верховної Ради узаконити федеративний устрій України і державний статус російської мови.

Про це йдеться в заяві облради на її офіційному сайті.

Зазначено, що вже розпочато консультації депутатів, які мають намір звернутися до Верховної Ради з вимогою про негайне внесення змін до Конституції про федеративний уклад України і про державний статус російської мови.

"Якщо парламент не задовольнить вимоги, які депутати нашої облради вважають тими кроками, які здатні зняти гостроту конфлікту, облрада обговорює можливість вимагати від Верховної Ради взяти на себе всю повноту відповідальності за ситуацію в регіоні і розпустити облраду", - йдеться в заяві.

Депутати вважають, що немає сенсу працювати, коли київська влада "демонстративно ігнорує вимоги облради і всієї Луганської області", а депутати позбавлені можливості впливати на процеси.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура просить Окружний адміністративний суд Києва визнати незаконним рішення президії Луганської обласної ради підтримати проведення референдуму про статус регіону 11 травня в Луганську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram