ГоловнаСуспільствоПодії

Тимошенко закликала до діалогу з мирними представниками Східної України

Кандидат у президенти закликає світову спільноту ввести нові санкції проти Росії

Тимошенко закликала до діалогу з мирними представниками Східної України
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Кандидат у президенти України Юлія Тимошенко закликала до проведення діалогу з мирним населенням Східної України. Про це вона заявила у своєму виступі на Першому всеукраїнському круглому столі національної єдності у Верховній Раді.

На її думку, зараз на території України йде неоголошена війна, винуватцем якої є особисто президент Росії Володимир Путін. "Сьогодні це загроза не тільки для України, але і для всього світу", - зазначила вона.

Першочерговим завданням української влади Тимошенко вважає необхідність зупинити агресію проти України і "все, що викликає страх у українців". У зв'язку з цим вона пропонує поділити проблему на дві частини: зупинити агресію Росії та провести діалог з мирними жителями Східної України.

Першу частину проблеми Тимошенко пропонує вирішувати шляхом "потужної, дієвої політики ключових лідерів світу. "Не треба себе обманювати тим, що можливо владнати ситуацію у двосторонніх переговорах з Володимиром Путіним", - зазначила вона.

"Ми зобов'язані ще раз звернутися до гарантів, ЄС і всіх гравців геополітичного простору, які вважають себе лідерами... Попросити ввести третій рівень санкцій, оскільки були заяви, що якщо буде вторгнення на територію України, то буде третій рівень санкцій", - підкреслила Тимошенко. При цьому вона додала, що якщо Женевські домовленості не працюють, то Київ повинен звернутися до світової спільноти для їх перегляду.

Другу частину проблеми Тимошенко пропонує вирішувати шляхом проведення наступного мирного столу в Донецьку за участю широких кіл громадськості. При цьому, підкреслює вона, необхідно позбутися соціальної підтримки, яку "агресор отримує на Сході України".

"Я була в Донецьку і зустрілася з 15 керівниками державних і недержавних підприємств. Вони розгублені... Відразу після повернення з Донецька я закликала провести діалог з силами, які не виступають зі зброєю. Їх потрібно хоч один раз дійсно почути", - резюмувала Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram