ГоловнаПолітика

Яценюк: Ми готові говорити з усіма, хто не стріляє і не вбиває мирних громадян

У круглих столах національної єдності, що проводитимуться по всій країні, задіють весь Кабінет Міністрів

Яценюк: Ми готові говорити з усіма, хто не стріляє і не вбиває мирних громадян
Фото: Макс Левин

Мир і спокій в країні повинні бути встановлені всіма політичними і дипломатичними способами. Про це сьогодні під час виступу на Першому всеукраїнському круглому столі національної єдності у Верховній Раді заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Це найдраматичніший момент в історії України, коли ми зустрічаємося з такими викликами. Тому початок національного діалогу такий важливий, від нас сьогодні залежить доля 45-мільйонної держави, яка знаходиться в центрі Європи. І наше основне завдання - це мир і спокій у державі. Ці мир і спокій повинні в країні бути встановлені всіма політичними і дипломатичними способами. Ми будемо говорити з усіма, хто не стріляє і не вбиває мирних громадян, а працює на єдність країни", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що в круглих столах національної єдності, що проводитимуться по всій країні, задіють весь Кабінет Міністрів.

Яценюк також окреслив коло першочергових завдань уряду. За його словами, це - єдність країни, боротьба з корупцією, нова Конституція, новий легітимний президент і євроінтеграція.

"Завдання уряду - перша мета - щоб люди перестали боятися виходити на вулицю. Зараз люди бояться виходити на вулицю, бояться за свої сім'ї, свою Україну. Я недавно познайомився з сім'єю, яка їхала зі Слов'янська до Харкова. Сім'я - мати і дві дівчинки, які навчаються в інженерному в Харкові. І ніхто з них не порушував мовне питання або інші питання, які так часто обговорюються у Верховній Раді. Ми говорили російською мовою. Вони сказали кілька ключових речей: "Ми хочемо, щоб не було, як раніше. Хочемо, щоб не було корупції. Щоб ви сказали нам, де ми отримаємо якісну освіту і де ми будемо працювати, і щоб не було страшно виходити на вулицю". Боротьба з корупцією та створення робочих місць - наші головні завдання", - сказав у своєму виступі Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram