ГоловнаПолітика

Крим готовий платити більше за постачання води

Україна озвучила умови відновлення подачі води

Крим готовий платити більше за постачання води
Фото: e-crimea.info

Влада Криму готова платити вищу ціну за постачання води Північно-Кримським каналом.

Про це, як повідомляє РИА Новости, заявив голова кримського парламенту Володимир Константинов у середу на засіданні президії.

"Питання ціни - це питання політичне. Ми готові дорожче платити, але ціна не повинна бути "золотою", - сказав Константинов. Він доручив віце-прем'єрові уряду Криму Ленуру Іслямову опрацювати питання формування нових тарифів за постачання води.

Як повідомляє "Крыминформ", член президії парламенту Криму Едіп Гафаров повідомив, що робоча група, утворена кримською владою, нещодавно побувала в Херсонській області та провела переговори з начальником управління Північно-Кримського каналу Олександром Романенком, який повідомив, що зараз у руслі каналу завершують установлювати водомірний пристрій.

"Післязавтра вони готові цей вузол здати, але висувають умови, за умови виконання яких готові обговорювати питання подачі води", - розповів Гафаров.

За його словами, українська сторона наполягає на тому, що кілька кримських організацій заборгували за вже подану воду 1,7 млн грн, з яких 1,2 млн грн - борг Рескомводгоспу Криму. Другою умовою, за словами Гафарова, є повернення українській стороні техніки, яка залишилася на території Криму і використовувалася дирекцією Північно-Кримського каналу. Третьою умовою є узгодження нової ціни на воду, що надходить каналом.

Нагадаємо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, який з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Кілька днів тому через будівництво вузла обліку води постачання до Криму припинили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram