ГоловнаПолітика

Меркель припускає участь сепаратистів у круглому столі ОБСЄ

Для цього їм слід відмовитися від насильства

Меркель припускає участь сепаратистів у круглому столі ОБСЄ
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає, що участь сепаратистів у круглому столі щодо врегулювання української кризи залежить від їхньої готовності відмовитися від насильства.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

За словами канцлера, до обговорення запрошують тільки тих, хто здатен домагатися своїх цілей без застосування насильства. "Насильство для вирішення своїх проблем застосовуватися не повинно", - сказала Меркель.

Загалом політик вітає розширення ініційованого ОБСЄ круглого столу, перша зустріч якого відбудеться 14 травня. "Що репрезентативніше, то краще", - зазначила Меркель. Вона також підтвердила, що не визнає так званих "референдумів", які пройшли на сході України 11 травня.

Раніше МЗС Росії закликало сепаратистів на сході України до співпраці з ОБСЄ. Якщо Київ відведе регулярні війська, а також сили "Правого сектору" та найманців зі сходу країни, відомство очікує від сепаратистів адекватної реакції. "Розраховуємо, що в разі здійснення Києвом таких кроків лідери самооборони Донбасу та Луганська відреагують адекватно", - йдеться в офіційному коментарі, опублікованому на сайті міністерства 13 травня.

Нагадаємо, в середу о 16:30 в конференц-залі Верховної Ради пройде Перший всеукраїнський круглий стіл національної єдності. Його проведення передбачене "дорожньою картою" ОБСЄ з врегулювання кризи в Україні.

До участі в роботі круглого столу запрошено колишніх президентів Леоніда Кравчука і Леоніда Кучму, прем'єра Арсенія Яценюка й урядовців, народних депутатів України, кандидатів у президенти, керівників обласних адміністрацій і голів обласних рад, представників органів місцевого самоврядування, науковців, представників релігійних організацій, бізнес-кіл, громадських і міжнародних організацій, громадських діячів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram