ГоловнаСвіт

Росія відмовилася продовжувати експлуатацію МКС після 2020 року

Москва може призупинити постачання ракетних двигунів у США

Росія відмовилася продовжувати експлуатацію МКС після 2020 року
Рогозин
Фото: http://lenta.ru

Росія не буде продовжувати експлуатацію МКС після 2020 року, незважаючи на запити американської сторони. Про це віце-прем'єр Росії Дмитро Рогозін заявив на брифінгу в Москві, повідомляє "Інтерфакс".

За словами Рогозіна, РФ планує скерувати ресурси на інші перспективні космічні проекти.

"Ми плануємо, що нам МКС потрібна до 2020 року", - заявив він.

Окрім того, за словами віце-прем'єра, Москва у відповідь на застосовані Вашингтоном санкції може призупинити постачання ракетних двигунів РД-180 і К-33 у США, повідомляє РИА Новости.

"Ми будемо спиратися на реалії. Ми не зможемо постачати двигуни РД-180, якщо США використовуватиме їх не для цивільної мети, а також не зможемо продовжувати регламентні роботи з обслуговування вже поставлених двигунів на території США", - сказав віце-прем'єр.

Зараз двигуни РД-180 виробництва НВО "Енергомаш" постачають у США для використання на важких ракетах-носіях "Атлас-5", за допомогою яких на орбіту виводять космічні апарати військового призначення.

Також Росія може припинити постачання у США ракетних двигунів К-33 виробництва ВАТ імені Кузнєцова. Голова Роскосмосу Олег Остапенко заявив, що постачання цих двигунів у США продовжать, лише якщо Вашингтон не використовуватиме їх для запусків космічних апаратів військового призначення.

Нагадаємо, наприкінці квітня США ввели санкції проти 7 росіян і 17 російських компаній. Також Вашингтон посилив політику щодо експорту високотехнологічних елементів, які можуть сприяти військовому потенціалу Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram