ГоловнаЕкономікаФінанси

"Реал Банк" вирішили ліквідувати

Виплати вкладникам банку припинені

"Реал Банк" вирішили ліквідувати
Фото: realbank.com.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив ліквідувати ПАТ "Реал Банк".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.

Таке рішення було прийнято через відсутність потенційних інвесторів, готових вивести "Реал Банк" з ринку.

Також фонд прийняв рішення з 12 травня призупинити виплати коштів вкладникам "Реал Банку" у зв'язку з необхідністю завершення повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку.

Фонд повідомляє, що виплати коштів вкладникам банку відновляться через 7 днів після прийняття Нацбанком рішення про відкликання у "Реал Банку" банківської ліцензії та про ліквідацію банку і здійснюватимуться вкладникам незалежно від терміну закінчення дії договору.

У свою чергу Нацбанк повинен прийняти рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації "Реал Банку" протягом 5 днів з дня одержання пропозиції фонду про ліквідацію фінансової установи.

Інформація про дату початку виплат і банк-агент фонду буде оприлюднена на офіційному сайті фонду і "Реал Банку", а також опублікована в газетах "Голос України" і "Урядовий кур'єр".

Нагадаємо, 3 березня Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в "Реал Банк". Виплати вкладникам банку почалися у квітні.

Найбільшим клієнтом Реал Банку була група компаній ВЕТЕК Сергія Курченка, який нині перебуває в розшуку. Офіційно ВЕТЕК був міноритарним акціонером Реал Банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram