ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала терміново провести в Донецьку всеукраїнський круглий стіл

Кандидат у президенти пропонує почути позицію проросійських рухів

Тимошенко закликала терміново провести в Донецьку всеукраїнський круглий стіл
Фото: http://www.tymoshenko.ua/

Лідер партії "Батьківщина", кандидат у президенти Юлія Тимошенко вважає, що влада повинна терміново провести в Донецьку всеукраїнський круглий стіл, щоб знайти вихід зі сформованої ситуації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Я пропоную найближчим часом зібрати загальнонаціональний круглий стіл саме в Донецьку, інакше ми опинимося не тільки в епіцентрі зовнішньої агресії, але і в епіцентрі власної громадянської війни", - сказала Тимошенко.

"Саме в Донецьку, тому що проводити його в місті Києві, за 800 кілометрів від епіцентру протистояння, без участі пересічних донеччан і луганчан і східних проросійських рухів - концептуально неприйнятно і неефективно", - додала екс-прем'єр.

Тимошенко вважає, що зберегти незалежність держави та її єдність можна тільки в тому випадку, якщо досягти взаєморозуміння з жителями Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, 12 травня так звані Донецька і Луганська народні республіки проголосили суверенітет і відокремилися від України. Влада України вважає ДНР і ЛНР терористичними організаціями і планує офіційно присвоїти їм такий статус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram