ГоловнаПолітика

ЄС не визнає результатів незаконних "референдумів" на сході України

ЄС твердо підтримує незалежність та територіальну цілісність України

ЄС не визнає результатів незаконних "референдумів" на сході України

Європейський Союз не збирається визнавати результатів референдуму про статус областей у східній Україні.

Про це йдеться у висновках Ради міністрів ЄС у понеділок після засідання у Брюсселі (Бельгія).

ЄС твердо підтримує єдність, суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України, а також закликає Росію зробити теж саме.

"ЄС стурбований безперервними зусиллями проросійських сепаратистів з дестабілізації східної та південної України. Тривають захвати адміністративних будівель, викрадення людей, вбивства та порушення свободи ЗМІ незаконними збройними групами неприйнятно та повинно бути зупинено. ЄС не визнає ні вчорашній референдум, ні будь-які незаконні та нелегітимні референдуми в майбутньому", - сказано у повідомленні.

Також Рада ЄС вкотре засудила анексію Криму та Севастополя Росією і висловила співчуття з приводу присутності президента Росії Володимира Путіна на військовому параді у Севастополі 9 травня.

Нагадаємо, 11 травня в Донецькій та Луганській областях сепаратисти провели так званий референдум про визначення статусу регіону.

Вони стверджують, що 89% громадян проголосували за державну самостійність самопроголошеної Донецької народної республіки, за незалежність так званої Луганській народної республіки - 96%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram