ГоловнаПолітика

Михайло Добкін: Події в Донецькій і Луганській областях 11 травня - це оцінка українцями роботи центральної влади за два місяці

Кандидат у президенти закликає припинити антитерористичну операцію

Михайло Добкін: Події в Донецькій і Луганській областях 11 травня - це оцінка українцями роботи центральної влади за два місяці
Фото: Макс Левин

"Розгорнувши повномасштабну антитерористичну операцію проти власного народу, центральна українська влада так і не зрозуміла, що на сході країни живуть такі самі громадяни України, як і в центрі, і на заході. І не сепаратисти. І не терористи, як би не хотілося це чути сьогоднішнім можновладцям. Хочу відзначити спеціально для тимчасової центральної влади, що терористи в черзі на виборчі дільниці не стоять", - заявив голова Харківської обласної організації Партії регіонів, кандидат у президенти від ПР Михайло Добкін.

Він, зокрема, зазначив: "Висока активність жителів Луганської та Донецької областей 11 травня - протест проти дій цієї влади і та оцінка, яку вони поставили їй за роботу. Тільки за які гріхи ці в.о. хочуть стерти з лиця землі українські міста? За їхнє інакомислення, за власну думку і погляди, які центральній владі абсолютно не цікаві? Дійсно, 11 травня волевиявлення під дулами автоматів відбулося. Тільки ці автомати були спрямовані на мирних донеччан і луганчан учасниками АТО. Тимчасовою владою. Владою, що прийшла на крові і що будує свою політику на підставі залякування і погроз".

Кандидат у президенти закликав негайно припинити проведення АТО у східних областях країни, а також вивести українські війська і спецпідрозділи.

"Для того, щоб зберегти цілісність нашої країни, я вимагаю негайного припинення проведення антитерористичної операції на сході країни, виведення військ і спецпідрозділів, розформування "каральних батальйонів смерті", - йдеться в заяві. - Центральна влада, що проголосила готовність сісти за стіл національного примирення, повинна такий діалог почати з жителями Донецької та Луганської областей, де терміново необхідно вирішити питання про невідкладні заходи для децентралізації влади в регіонах".

"Якщо цього не відбудеться, то в.о. центральної київської влади увійдуть у світову історію як ті, хто не лише скоїв військові злочини, знищуючи інакомислення в Україні, а й зменшив територію нашої багатостраждальної Батьківщини", - наголосив Михайло Добкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram