ГоловнаПолітика

МВС запустило інтерактивну карту порушень на виборах

Карта повинна зменшити маніпулювання даними

МВС запустило інтерактивну карту порушень на виборах

МВС запустило на своєму сайті інтерактивну карту зареєстрованих повідомлень про порушення на виборах.

Ця система доступна на офіційному сайті МВС. Протягом всього терміну, який залишився до дня виборів президента, там демонструватимуть дані, що надходять до МВС з усієї України, зокрема інформацію про правопорушення, пов'язані з виборчим процесом.

Система складається з:

- Електронної карти України, на яку нанесено виборчі округи;

- Категорій повідомлень про правопорушення: з ознаками адміністративних порушень; з ознаками злочинів (за попередньою кваліфікацією); перебувають у стані розгляду;

- Зареєстрованих повідомлень про порушення, які надходять до органів внутрішніх справ від громадян і відображаються на карті відповідно до місця реєстрації такого повідомлення;

- Довідкової інформації про статті Адміністративного та Кримінального кодексів з приводу порушень виборчого процесу.

Система дозволяє відстежувати динаміку реєстрації повідомлень у певних часових проміжках, а також статистично і візуально порівнювати ситуацію про правопорушення, які реєструють у різних регіонах України.

"Зокрема, цей зручний інструмент дозволить зменшити свідоме маніпулювання даними або хибне їх подання з боку деяких ЗМІ та громадських організацій, що часто відбувається за відсутності прозорого доступу до офіційної статистики", - зазначають у МВС.

Нагадаємо, перший тур виборів президента відбудеться 25 травня, можливий другий - 15 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram