ГоловнаПолітика

Янукович зажадав "припинити терор" (оновлено)

Колишній президент заявив про загибель понад 300 мирних громадян

Янукович зажадав "припинити терор" (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Віктор Янукович зажадав від влади України вивести війська з територій Донецької, Луганської, Одеської й інших областей.

Слова Януковича подає російський ИТАР-ТАСС, зазначаючи, що його звернення надійшло в агентство.

За словами Януковича, "кривава хунта" вже знищила в Україні "більш ніж триста мирних громадян".

"Я можу зараз визнати якісь свої стратегічні помилки, але, на моє глибоке переконання, жодна влада, ніяка кар'єра чи фінансовий успіх не варті людського життя, - зазначив Янукович. - А кривава хунта вже знищила більш ніж 300 мирних громадян. І досі не відомо, скільки насправді загинуло дітей, яких незаконно мобілізували. Їх треба зупинити негайно. Я закликаю вас - зупиніться. Увесь світ побачив, яка кількість людей прийшла на референдум! І ви можете намагатися ігнорувати його результати, але ні ви, ні Європа, ні інші країни вже не можете не визнати - що немає жодних терористів, і ви ведете війну проти власного народу!"

Також він вважає, що "абсолютна більшість" жителів Донбасу прийшли на референдум і віддали голоси за будь-яку іншу форму державності, тому що це край "терпіння українського народу".

Нагадаємо, в.о. президента Олександр Турчинов повідомив, що в голосуванні на псевдореферендумі взяли участь 24% жителів Луганської та 32% Донецької областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram