ГоловнаПолітика

Сепаратисти заявили про явку в 32,7% на референдумі в ДНР і про 65% у Луганській області (Оновлено)

У ДНР запевняють, що голосування проходить спокійно

Сепаратисти заявили про явку в 32,7% на референдумі в ДНР і про 65% у Луганській області (Оновлено)
Избирательный участок в Донецке
Фото: @alextomo

Явка на референдумі у Донецькій області станом на 12:00 склала 32,7%.

Про це повідомив голова Центральної виборчої комісії самопроголошеної "Донецької народної республіки" Роман Лягін, інформує РБК-Україна.

Окрім того, він зазначив, що референдум проходить без особливих випадків. Тільки на одній дільниці зафіксовано застосування травматичної зброї, але інциденту моментально запобігла охорона.

Водночас, як повідомив представник "Об'єднаної армії Південного Сходу" з посиланням на інформацію, озвучену головою Центрвиборчкому Луганської області Олександром Малихіним на прес-конференції, явка на референдумі в Луганській області станом на 12:00 склала 65%.

"На 12:00 у Луганській області та Луганську явка склала 65%", - сказав він.

У двох населених пунктах Луганської області сьогодні, 11 травня, референдум не почався.

"У Сватовому Національна гвардія не пропускає машину з бюлетенями, а у Троїцьку БТР перекрив дорогу і теж не пропускає наші машини. Наші машини з охороною намагаються прорватися, щоб люди змогли проголосувати", - розповіли у прес-центрі "Об'єднаної армії Південного Сходу".

Зараз зв'язок із м. Красний Лиман Донецької області відновлено. Проведенню референдуму там нічого не загрожує.

Нагадаємо, сьогодні у Донецькій і Луганській областях сепаратисти проводять референдуми стосовно статусу регіонів. На багатьох дільницях немає кабінок для голосування, можна голосувати за кількох людей.

 У Маріуполі та Луганську біля дільниць утворилися черги. Варто зазначити, що ажіотаж є лише на тих дільницях, які укрупнили. Водночас в Артемівську мер відмовився надати школи для виборчих дільниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram