ГоловнаПолітика

Ахметов вимагає припинити АТО та створює власні "народні дружини"

Олігарх пропонує "відмовитися від практики проведення в мирних містах Донбасу великомасштабних боїв із застосуванням Збройних сил"

Ахметов вимагає припинити АТО та створює власні "народні дружини"
Фото: www.ostro.org

Група "Метінвест", яка належить Рінату Ахметову, закликала припинити антитерористичну операцію в Донецькій області.

Про це сказано в заяві групи, опублікованоій на її офіційному сайті.

"Жителі Маріуполя, ветерани, діти чують вибухи та постріли, стають жертвами кровопролиття. Міське життя паралізоване, міське господарство руйнується. Порушена спокійна робота металургійних комбінатів, а це не тільки робота і зарплата для маріупольців, це економічний фундамент Донецької області та всієї України, - йдеться в заяві "Метінвесту". - Ми закликаємо відмовитися від практики проведення у мирних містах Донбасу великомасштабних боїв із застосуванням Збройних сил, важкої техніки та озброєння. Ми вважаємо, що українські військові, а також і інші збройні люди повинні негайно покинути місто".

"Метінвест" також вимагає від Києва "почути голос жителів Донбасу": "Подальші військові операції на території Донбасу призведуть тільки до того, що більшість жителів втратить довіру та повагу до влади".

Для підтримки порядку у Маріуполі компанія Ахметова "спільно з муніципальною міліцією створює народні дружини з числа працівників метталургічних комбінатів. Завтра ці дружини приступлять до патрулювання міста та захисту мирних громадян від мародерів та злочинців, які орудують в місті".

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні не існує муніципальної міліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram