ГоловнаПолітика

Новий президент матиме важелі впливу на ситуацію на сході України, - Тимошенко

Президент повинен створити нову систему захисту країни

Новий президент матиме важелі впливу на ситуацію на сході України, - Тимошенко
Фото: Макс Левин

Україна та легітимно обраний президент будуть мати важелі впливу в переговорному процесі з урегулювання ситуації на півдні і сході країни і повинні показати світу історію успіху країни.

Про це заявила кандидат в президенти України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко на мітингу в Кілії Ізмаїльського району, повідомляє прес-служба політика.

За її словами, тільки легітимна влада може говорити з усіма на рівних.

"Поки у нас немає всенародно обраного президента, з нами просто не розмовляють на рівних. А нам потрібно це зробити. З президентом Росії потрібно говорити, розуміючи нашу силу", - підкреслила Тимошенко.

За її словами, "у XXI столітті не повинні гинути люди в мирній Україні, а новий президент зобов'язаний знати, як говорити з президентом Росії, з усім світом, щоб світ став сильнішим, щоб всі ці дії проти України зупинити".

Вона також нагадала, що президент одночасно є Верховним головнокомандувачем країни, і він повинен створити нову систему захисту країни

"Якщо ми хочемо миру, якщо ми хочемо бути господарями своєї країни, якщо ми хочемо захистити своїх дітей, ми просто зобов'язані мати сильну армію і вона у нас буде", - запевнила політик.

Вона також підкреслила, що вірить в те, що не буде війни і Крим буде українським, тому що десятки тисяч добровольців ціною свого життя готові захищати Україну, а світові не потрібна "політика агресії та війни", яку нав'язує Росія.

"Крим буде наш. Не тому, що ми будемо його брати силою зброї, а тому, що сьогодні весь світ зрозумів, що якщо світ не захистить Україну, то потім ніхто не захистить світ. І тоді нова політика агресії та війни стане новою реальністю для усіх країн", - підкреслила вона.

За словами Тимошенко, "в нашій країні б'ється душа Європи" і підкреслила , що "світ вірить в нас".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram