ГоловнаПолітика

Путін приїхав до Криму святкувати День Перемоги (додано фото)

Це перший візит Путіна до Криму після анексії півострова Росією

Президент РФ Володимир Путін прибув у п'ятницю до Криму, де, як очікується, візьме участь у святкових заходах в Севастополі з нагоди 69-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Про це повідомляють "РИА-Новости".

"Літак президента прибув на аеродром "Бельбек", звідки голова держави попрямує до Севастополя, щоб узяти участь у святкових заходах з нагоди Дня Перемоги", - повідомив журналістів прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

Урочисті заходи в Севастополі - це військовий парад, парад кораблів Чорноморського флоту і демонстраційний проліт 70 літаків військово-повітряних сил, а також відкриття пам'ятника російському адміралу Дмитру Сенявіну.

Очікується, що Путін виступить на параді з вітальною промовою, а потім покладе разом з ветеранами вінки до пам'ятника захисникам Севастополя. Після цього він відвідає собор Святого Рівноапостольного князя Володимира в Севастополі, а ввечері - святковий концерт.

Раніше федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель висловила співчуття у зв'язку з планами Росії провести парад в Криму в умовах, коли в Україні зберігається напружена ситуація. У Кремлі, в свою чергу, назвали співчуття Меркель невиправданими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram