ГоловнаСуспільствоПодії

Займання кабелів біля телецентру - не випадковість, - експерт

Оптоволоконні кабелі РРТ не спалахують від недопалка - вони вогнестійкі

Займання кабелів біля телецентру - не випадковість, - експерт
Фото: @insider_com_ua

Займання кабелів у тунелях між київською телевежею та приміщенням НТКУ, яке сталося вранці 9 травня, – не випадковість, а, швидше за все, спланована диверсія.

Таку думку висловив технічний директор телеканалу "Інтер" Георгій Зінченко в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Я не схильний вважати це випадковістю, - каже Георгій. - Підпал вчинили навмисно: тільки професіонали знають, де знаходяться колодязі (в один з колодязів біля телевежі, за однією з версій, кинули пляшку із запальною сумішшю, - прим.). Крім того, кабелі не спалахують від недопалка - вони вогнестійкі".

Наразі мовлення "Інтера" (як і Першого Національного - прим.) відновлено.

"Ми працюємо за резервною схемою. Вона не така гнучка, як основна схема, але проблем немає, ми продовжуємо вести мовлення", - заявив Зінченко.

Нагадаємо, сьогодні вранці через займання телекомунікаційних кабелів біля київської телевежі на Дорогожичах перервалося мовлення телеканалів "Інтер" і "Перший національний", а також кількох радіостанцій. Пожежникам вдалося загасити пожежу до 12:00. Мовлення телеканалів відновлено.

За словами заступника секретаря РНБО Вікторії Сюмар, пожежа біля телевежі є диверсією. Голова КМДА Володимир Бондаренко натомість заявив, що причиною займання стало коротке замикання. Правоохоронні органи ведуть розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram