ГоловнаПолітика

Генпрокуратура відкрила справу проти Калєтніка й Олійника

Відомство перевіряє причетність політиків до фальсифікації голосування 16 січня

Генпрокуратура відкрила справу проти Калєтніка й Олійника
Владимир Олийнык
Фото: Макс Левин

Генпрокуратура почала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка і нардепа від ПР Володимира Олійника за фактом фальсифікації підрахунку голосів під час пленарного засідання парламенту 16 січня 2014 р.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що під час проведення зазначеного пленарного засідання під головуванням Калєтніка, з порушенням процедури розгляду і ухвалення законопроектів, без використання системи "Рада" відбулося голосування пакету законів, якими суттєво обмежувалися конституційні права і свободи громадян України.

При цьому, результати голосування озвучував голова лічильної комісії Олійник без підрахунку голосів народних депутатів і незважаючи на відсутність деяких з них під час голосування в залі Ради.

"Надалі, ухвалення зазначених законопроектів та оприлюднення їх у парламентських та урядових ЗМІ призвело до ескалації конфлікту між громадянами України та працівниками правоохоронних органів, що в результаті спричинило людські жертви", - йдеться в повідомленні.

Зараз, в рамках досудового розслідування проводяться першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, на засіданні 16 січня проголосували підняттям рук низку законів, які спричинили за собою ескалацію конфлікту на Майдані. Пізніше Олійник зізнався, що не рахував кількості піднятих рук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram