ГоловнаПолітика

Російський омбудсмен обіцяє перевірити, чому Джемілєва не пустили до Криму

Памфілова надіслала запити російській владі

Російський омбудсмен обіцяє перевірити, чому Джемілєва не пустили до Криму
Фото: crimea.comments.ua

Уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова перевіряє, чому лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву заборонили в'їзд до Криму.

Про це йдеться на сайті російського омбудсмена.

"Звернення, що з'являються на ім'я Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації, в тому числі від посадових осіб інших держав, з питання відмови у в'їзді на територію Російської Федерації депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва є підставою для початку перевірки зазначеного інциденту", - йдеться в повідомленні.

Памфілова надіслала запити в російські органи влади.

"З метою об'єктивної оцінки дій російських посадових осіб щодо названого представника кримськотатарського народу Уповноважена надіслала низку запитів до компетентних органів Російської Федерації. Наразі з'ясовуються обставини, що були підставою для відмови у в'їзді М. Джемілєва до Росії", - наголошується в повідомленні.

За словами секретаріату омбудсмена, наступні дії уповноваженого цілком залежать від результатів цієї перевірки.

Нагадаємо, 3 травня Джемілєва не пустили до Криму. Його співвітчизники певний час блокували траси біля Сімферополя, Бахчисарая, в Старому Криму, Євпаторії та в селищі Жовтневе Червоногвардійського району. Пізніше стало відомо, що учасники акції протесту проти заборони російської влади на в'їзд до Криму лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву отримують повістки до суду. Сам Джемілєв планує звертатися до Європейського суду з прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram