ГоловнаСуспільствоПодії

Через техпошкодження припинено мовлення "Інтеру", УТ-1 і кількох радіостанцій (Оновлено)

Оптоволоконні лінії в тунелі під телецентром підпалили коктейлем Молотова

Сьогодні вночі було призупинено ефірне мовлення низки телеканалів і радіостанцій через те, що невідомий кинув коктейль Молотова у колодязь з оптоволоконними лініями РРТ.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Артем Шевченко.

"Сьогодні приблизно о 3:30 ранку невідомий кинув коктейль Молотова в колодязь, у якому проходять оптоволоконні лінії концерну РРТ, біля апаратно-студійного комплексу, так званого "олівця" на Дорогожичах у Києві. У підсумку немає ефірного мовлення телеканалів, зокрема, "Інтеру", УТ-1, НТН, ТРК "Київ", а також радіостанцій 98 ФМ, Гала Радіо, 100,5, Просто Радіо, 105,5", - написав він.

При цьому стало відомо, що "Інтер" уже відновив мовлення.

Як відомо, в Донецьку сепаратисти захопили телевежу, через що припинено мовлення українських каналів. У деяких містах області мовлення відновлено.

Зазначимо також, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк очікує провокацій на 9 травня з боку Росії для подальшої дискредитації України.

Оновлення. Як повідомляють "Подробности", українські телеканали "Інтер", "Перший Національний", "Мега", "Ентерфільм", "К1", "К2", "НТН", "Гамма" і Хsport з невідомих причин припинили мовлення через супутник.

Начальник ЦКУ РТ КРТПЦ Юрій Клочков підтвердив, що вночі сталася пожежа - підпалили кабелі між телецентром і телевежею. Утім, як заявив черговий начальник зміни, передавачі працюють. Уся проблема в тому, що сигнал туди не надходить. Зауважимо, що третина радіостанцій також не працює.

Як підтвердили представники ДержНС, у ніч на п'ятницю, 9 травня, близько 4:00 сталося займання кабелів у тунелях між київською телевежею і приміщенням Національної телерадіокомпанії України. Варто зазначити, що відстань між будівлями незначна.

Рятувальники повідомляють про серйозний збиток, заподіяний вогнем, і нарікають на складність гасіння пожежі, оскільки у шахтах, де горять кабелі, проходить напруга 350 вольт. На місці події зараз велика кількість пожежних машин і фахівців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram