ГоловнаПолітика

Сепаратистів фінансують деякі українські і російські політики, - РНБО

Серед них - Наталія Вітренко

Сепаратистів фінансують деякі українські і російські політики, - РНБО

Фінансування сепаратистів в Україні здійснюється за сприяння громадських організацій і деяких політиків - і російських, і українських.

Про це написала заступниця секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook.

"Держфінмоніторингом України спільно з СБУ заблокована фінансова операція, пов'язана з переказом коштів на суму 8,10 млн рос. рублів (еквівалент 2,59 млн грн) із рахунку Фонду підтримки та захисту прав співвітчизників, які проживають за кордоном (Російська Федерація) на рахунок ВГЖО "Дар життя", - повідомила вона.

За її словами, із Фондом підтримки та захисту прав співвітчизників, які проживають за кордоном, безпосередньо пов'язаний міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, його заступник Григорій Карасін, депутат Держдуми Аршба й інші російські чиновники.

А керівником ВГЖО "Дар життя" є Наталія Вітренко - лідер Прогресивної соціалістичної партії України, яка до того ж відразу після переказу коштів зробила кілька гучних заяв на підтримку сепаратистів, повідомила Сюмар.

"Це і є "корінь зла": коли українські "громадські структури" чи політиків так легко купують за серйозні гроші де-факто структури російської влади", - констатує заступник секретаря РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram