ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці підірвали готель в Алеппо, є жертви

За даними сирійських ЗМІ, готель використовувався урядовими силами

Сирійські повстанці підірвали готель в Алеппо, є жертви
архив

Сирійські повстанці у четвер, 8 травня, підірвали в північному місті Алеппо готель, що використовувався урядовими військами.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на державні ЗМІ і заяву правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

Повідомляють, що повстанці активували вибухівку в тунелі, який проходить під готелем Carlton, що розташований недалеко від місцевої пам'ятки - середньовічної цитаделі.

За даними SOHR, внаслідок теракту загинули щонайменше кілька людей, проте їх точна кількість невідома.

Державне телебачення повідомило, що під час вибуху будівлю готелю було знищено, а кілька сусідніх будівель отримали серйозне пошкодження.

В останні місяці урядові війська президента Башара Асада за підтримки ліванського шиїтського руху "Хезболла" відбили у повстанців кілька прикордонних міст і таким чином перекрили повстанцям маршрути поставок допомоги і зброї з Лівану. Окрім того, сирійські війська уклали низку мирних угод з повстанськими загонами в кількох районах Дамаска і його околицях, які через припинення поставок опинилися на межі голоду.

Зараз Сирія готується до проведення президентських виборів, призначених на липень 2014 року. За словами союзників Асада, сирійський лідер, відставки якого опозиція домагається вже три роки, найімовірніше здобуде впевнену перемогу на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram