ГоловнаПолітика

СБУ затримала двох осіб, які готували вибухи в Миколаєві 9 травня

Про запобігання підготовки вибуху спецслужба повідомляла раніше, але тоді про затриманих не повідомлялося

 СБУ затримала двох осіб, які готували вибухи в Миколаєві 9 травня
Фото: depo.ua

СБУ затримала двох лідерів радикальної проросійської організації "Миколаївський опір", які планували влаштувати в Миколаєві вибухи в День перемоги.

Про це повідомляє прес- центр СБУ.

Вибухи планувалися під час покладання ветеранами квітів до Могили невідомого солдата та Меморіалу слави Героям- ольшанцям.

Затримано місцевих жителів 36 та 38 років, у них вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї.

"Встановлено, що зловмисники організовували та координували сепаратистські дії місцевих проросійських радикалів, а також забезпечували їх взаємодію зі спецслужбами Російської Федерації для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Миколаївській області", - сказано в повідомленні.

Порушено кримінальні виробництва за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) та ч.1 ст.111 (державна зрада) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 29 квітня у Миколаєві СБУ провела обшуки у квартирах та машинах кількох місцевих жителів, що входять до складу цієї групи сепаратистського спрямування, яка готувалася влаштувати під час заходів до Дня Перемоги вибухи. При цьому про затримання членів цієї групи не повідомлялося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram