ГоловнаПолітика

Сепаратисти в паніці й Україні треба їх дотискати, - Тимошенко

Для цього потрібно реалізувати 4 пункти

Сепаратисти в паніці й Україні треба їх дотискати, - Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Не можна дозволяти сепаратистам провести референдум 11 травня. Про це заявила кандидат у президенти Юлія Тимошенко в ефірі "Шустер LIVE".

"Те, що відбувається на Сході України - це шабаш, він підігрівається і управляється Російською Федерацією, - впевнена кандидат у президенти. - Нам треба реалізувати чотири пункти і таким чином закінчувати з тим шабашем, який організував Путін".

За словами Тимошенко, насамперед, необхідно мобілізувати добровольців, які мають досвід військової служби та бойових дій.

"Це зараз відбувається в рамках Руху опору, який ми ініціювали, - заявила вона. - Далі, нам треба підтримати наших добровольців і військових, забезпечити їх усім необхідним і звільнити наші землі. Також Україна повинна зробити все, щоб світ не забував про Крим і щоб санкції світової спільноти ставали сильнішими".

"І останнє - ми не повинні допустити югославського сценарію розчленування України", - додала кандидат в президенти.

На думку Тимошенко, зараз в лавах сепаратистів почалися хаос і паніка. "Нам треба дотискати ситуацію до повної перемоги", - заявила вона.

Нагадаємо, 7 травня Володимир Путін закликав сепаратистів на південному сході України перенести намічений на 11 травня референдум, щоб створити необхідні умови для діалогу.

"Народна рада Донецької Народної республіки" планує у четвер, 8 травня, обговорити пропозицію Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram