ГоловнаПолітика

Яценюк гарантує права російськомовних

Прем'єр припускає закріплення спецстатусу російської мови в Конституції

Яценюк гарантує права російськомовних
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк обіцяє і надалі захищати інтереси російськомовного населення країни.

"Ми захищаємо і будемо захищати права російськомовного населення, і чинний закон, який надає російській мові статус регіональної, сьогодні працює в Україні. Якщо необхідно впровадити спеціальний статус російської мови і мови національних меншин у конституційних актах, я думаю, що це має бути предметом загальної дискусії і прийняття рішень", - сказав Яценюк на виїзному засіданні уряд в Харкові в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що проект нової Конституції необхідно подати у Венеціанську комісію якнайшвидше із супровідною порівняльною таблицею, якщо збережуться розбіжності політсил з окремих питань.

"У рамках нашого діалогу ми повинні в найкоротший термін подати у Венеціанську комісію проект Конституції. Навіть якщо там будуть певні відмінності в позиціях різних політичних сил, вважаю, що такий проект із таблицею відмінностей необхідно відправляти нашим європейським партнерам для отримання їхнього бачення і надалі завершення конституційної реформи в Україні, якої сьогодні вимагають люди. Люди вимагають зміни системи влади, і Конституція - основний документ, який змінює систему влади", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що уряд виступає за децентралізацію влади, передачу повноважень у регіони, ухвалення нового Бюджетного і Податкового кодексів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram