ГоловнаСуспільствоЖиття

Список зниклих безвісти від початку окупації (доповнюється)

Відомі імена 12 осіб, зв'язок з якими втрачено від початку сепаратистських процесів в Україні

LB.ua публікує перелік громадян України, які зникли безвісти з березня 2014 року в гарячих точках України.

Одеса (зниклі після 2 травня):

1. Артеменко Надія Георгіївна, 1980 р.н.;

2. Зибницький Володимир Володимирович, 1981 р.н.;

3. Каїр Петро, 1969 р.н., був на Куликовому полі;

4. Квіткин Олександр Васильович, 1969 р.н.;

5. Левітин В'ячеслав, 1989 р.н., був на даху Будинку профспілок;

6. Христич Денис Юрійович, 29 років.

За даними ЗМІ, загалом не виходять на зв'язок від 45 до 48 одеситів. Списки доповнюють.

Донецьк і область

1. Сергій Анастасьєв - соліст Донецької опери, громадський активіст і голова виборчого штабу кандидата в президенти України Анатолія Гриценка в Донецькій області. Після розгрому штабу з 6 травня не виходить на зв'язок, місцезнаходження його невідоме.

Сергей Анастасьев
Фото: Facebook Тетяни Заровної
Сергей Анастасьев

Крим

1. Черниш Василь, 02.01.1978 р.н. Активний учасник Автомайдану. Зник зв'язок 15.03.2014 року в Севастополі. Розмовляв у Криму українською. Заяви про зниклого безвісти подано в міліцію в Києві, а також у Тернополі, звідки Василь родом.

Черниш Василь
Фото: facebook Черниша Василя
Черниш Василь

2. Олексій Потапов, зареєстрований у Донецьку. Державне підприємство "Воденергоремналагодження", яким керує Потапов, встановлює й обслуговує в Криму вітрові електростанції. Як повідомив видання Gazeta.ua його батько, викрадачі нібито вимагають переказати їм із рахунку підприємства кілька десятків мільйонів гривень. Олексія Потапова викрали з робочого місця в Сімферополі 31 березня. Бійці "кримської самооборони" погрозами вимагають від нього підписати акт передачі власності підприємства. Його батько повідомляє, що сина утримують у кардіологічному відділенні однієї з місцевих лікарень. Представники "самооборони" заявили, що Потапова затримано, але адвоката до нього не пустили.

3. Бондарець Іван - 1990; м. Рівне; зник на початку березня, виїхав у Крим, м. Сімферополь; примітки: 6 березня у Сімферополі разом з іншим активістом Ващуком Валерієм їх затримала міліція. 7 березня о 4-й ранку Бондарець Іван зателефонував мамі і сказав, що їх випустили. Відтоді зв'язок урвався.

Бондарець Іван
Бондарець Іван

4. Ващук Валерій Васильович - зник: на початку березня виїхав у Крим, м. Сімферополь, примітки: 6 березня у Сімферополі разом з іншим активістом Бондарцем Іваном їх затримала міліція. 7 березня о 4-й ранку Бондарець Іван зателефонував мамі і сказав, що їх випустили. Відтоді зв'язок урвався.

Ващук Валерій
Ващук Валерій

5. Артем Ярмоленко, військовослужбовець, капітан. 6 квітня був жорстоко побитий і вивезений із гуртожитку в смт Новофедоровка слідчим відділом РФ у м. Севастополь.

6. Іван Ніколусь, начальник прикордонного поста смт Привітне (Алушта). За інформацією "кримської міліції", затриманий 20 березня на вокзалі в Сімферополі з травматичною зброєю, яку хотів вивезти на материк.

Як повідомляли, досі невідомим залишається

місцеперебування 113 активістів Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram