ГоловнаПолітика

Друк бюлетенів для референдуму з одним питанням коштуватиме 16 млн грн

Рада виділяти гроші поки відмовилася

 Друк бюлетенів для референдуму з одним питанням коштуватиме 16 млн грн
Фото: Макс Левин

Для друку бюлетенів з одним питанням для консультативного опитування, яке може відбутися 25 травня, необхідно 16 млн грн.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

"Для підготовки проведення референдуму 25 травня необхідно трохи більше 30 мільйонів гривень, 16 з яких - на друк бюлетенів, за умови, що на референдум буде винесено тільки одне питання. Для кожного питання на референдумі необхідний окремий бюлетень. Відповідно, кожне нове питання - плюс ще 16 мільйонів. Оскільки підготовка референдуму повинна проводитися за рахунок окремої бюджетної програми, яка чинним законом про бюджет не передбачена, до нього також необхідно буде внести зміни", - зазначив він. За словами голови ЦВК, закон про всеукраїнський референдум викликає масу критичних зауважень, і якщо його переглядати у ВР, то процес затягнеться: "Тому прогнозувати "оновлення" цього закону на нинішній сесії ВР я б не став".

"Там (у законі про референдум, - ред.) багато спірних моментів, але в цілому, за передбаченими їм процедурами референдум провести цілком можливо. За однієї умови - перегляд підходу до визначення самого предмета всеукраїнського референдуму. Це я зараз не як голова ЦВК кажу, просто як юрист", - розповів Охендовський.

Нагадаємо, Верховна Рада на закритому засіданні 6 травня проголосувала проти прийняття законопроекту про виділення 30,8 млн грн на проведення всеукраїнського консультативного опитування 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram