ГоловнаПолітика

З Криму на материк виїхали понад 7 тисяч біженців

Найбільша кількість кримчан - 2111 осіб - перебуває в місті Києві

З Криму на материк виїхали понад 7 тисяч біженців
Фото: Макс Левин

На материкову Україну з Криму вже виїхали понад 7 тисяч біженців. Про це повідомила міністр соціальної політики Людмила Денисова.

1862 з кримських біженців - пенсіонери, які вже на материку отримали свої пенсії за квітень, повідомляє УНІАН з посиланням на "5 канал".

"Найбільша кількість кримчан - 2111 осіб - перебуває в місті Києві. Водночас, є багато тих, хто ще не зареєструвався. Але й таким громадянам будуть надані відповідні консультації та допомога", - підкреслила Денисова, інформує ТСН.

За її словами, вже почали фінансування державних соціальних допомог, зокрема, малозабезпеченим сім'ям, сім'ям з дітьми, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства.

За словами міністра соцполітики, вже профінансовано перший транш такої допомоги (це 3,3 млрд грн), виплату якої планується завершити до 15 травня. "Також зменшилася заборгованість з виплат фондів соцстрахування. На сьогодні вона становить трохи більше за 600 мільйонів гривень. Думаю, до кінця травня нам вдасться забезпечити погашення цих боргів з виплат", - переконана Денисова.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман повідомив, що в 18 областях підготовлено 26 тис. місць, в яких можуть бути розміщені біженці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram