ГоловнаПолітика

США готує нові санкції проти Росії

Якщо Москва перешкоджатиме проведенню президентських виборів в Україні

 США готує нові санкції проти Росії
Фото: Макс Левин

Зараз США розробляють пакет нових санкцій стосовно Росії на випадок, якщо Москва перешкоджатиме проведенню в Україні 25 травня президентських виборів.

Про це заявила помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд.

"Цього тижня (...) ми по обидва боки Атлантичного океану намагаємося виробити пакет таких жорстких санкцій щодо секторів російської економіки, щоб Росія їх побачила і зрозуміла, усвідомила, який вплив вони отримають, якщо вони (росіяни - ред.) ухвалять подальші кроки щодо перешкоджання проведенню виборів в Україні", - заявила вона на слуханнях у сенатському комітеті з іноземних справ, передає Інтерфакс-Україна.

Водночас деякі американські політики, як повідомляють ЗМІ, висловилися на підтримку посилення антиросійських санкцій у разі визнання Москвою підсумків референдуму на південному сході України. Держсекретар США Джон Керрі та держдепартамент вже назвали його "надуманим" та "фальшивим".

Нагадаємо, дострокові президентські вибори в Україні повинні відбутися 25 травня. На пост глави держави претендують близько 20 кандидатів.

Громадська палата Росії має намір направити в ООН та Раду Європи звернення із закликом відкласти президентські вибори в Україні, які призначено на 25 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram