ГоловнаПолітика

Україна готова до другого раунду Женевських переговорів, - МЗС

Виконання Женевського документа було б достатньо для деескалації на Сході

Україна готова до другого раунду Женевських переговорів, - МЗС
Фото: mfa.gov.ua

Україна завжди готова до конструктивного діалогу в інтересах українського народу.

Про це заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця у відповідь на пропозицію німецької сторони провести другий етап Женевської зустрічі.

Як повідомляє департамент інформаційної політики відомства, під час зустрічі у Відні з федеральним міністром закордонних справ ФРН Франком Вальтером-Штайнмайєром Дещиця також розповів про кроки уряду України з виконання Женевського документа від 17 квітня.

"Якби всі сторони, насамперед РФ, доклали максимальних зусиль щодо реалізації положень існуючого Женевського документа, цього було б достатньо для повноцінної деескалації ситуації в південних і східних областях України", - підкреслив міністр.

Глава МЗС ФРН позитивно оцінив дії України з виконання Женевських домовленостей і запевнив у незаперечній підтримці проведення в Україні вільних і демократичних позачергових президентських виборів 25 травня.

Як повідомляли, на чотиристоронній зустрічі в Женеві ЄС-РФ-США-Україна було прийнято угоду про те, що всі сторони в Україні повинні утримуватися від насильницьких дій, залякувань і провокацій, всі озброєні групи мають бути роззброєні, всі незаконно зайняті будівлі повинні бути повернуті їх власникам.

Нагадаємо, 5 травня міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що потрібно організувати нову зустріч у Женеві для обговорення шляхів деескалації ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram