ГоловнаПолітика

Призовники тепер зможуть служити в міліції

Рада зняла обмеження для служби у внутрішніх органах

Призовники тепер зможуть служити в міліції
Фото: www.ostro.org

Верховна Рада сьогодні, 6 травня, на закритому засіданні внесла зміни до законів України про міліцію і про військову службу.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Зокрема, внесено зміни до частини 8 статті 17 закону "Про міліцію" та в частину 13 статті 17 "Про військовий обов'язок і військову службу".

Законопроектом, прийнятим у Раді, пропонувалося видалити 8 частину ст. 17 із Закону "Про міліцію", оскільки він обмежує умови прийняття на службу до міліції призовників. За законом, служити в міліції можна, починаючи з 18 років, але не будучи при цьому призовником (тобто фактично з 24 років, окрім випадків, передбачених законодавством).

Прийняті зміни скасовують це обмеження, оскільки люди, що йдуть на службу в міліцію, проходять професійну підготовку й охороняють правопорядок, так само як це роблять військовослужбовці Національної гвардії України.

Тим, хто служить у рядовому або керівному складі органів внутрішніх справ, буде надана відстрочка від призову на весь період служби. Для цього в частину 13 статті 17 "Закону про військовий обов'язок", що регулює відстрочку служби в армії, вносять відповідний пункт.

За зміни до законів проголосували 235 депутатів.

Нагадаємо, сьогодні пройшло закрите засідання Верховної Ради, на якому, крім іншого, розглянули питання про продовження мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram