ГоловнаПолітика

Генпрокуратура ініціює позбавлення недоторканності Царьова

У Раду вже надійшло перше подання

Генпрокуратура ініціює позбавлення недоторканності Царьова
Фото: http://most-dnepr.info/

Генеральна прокуратура ініціює позбавлення депутатської недоторканності депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів Олега Царьова.

Про це на брифінгу повідомив депутат Ради від фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", заступник голови Адміністрації президента Андрій Сенченко.

"Перше подання вже надійшло в Раду. Але його наразі не розглядали... Наскільки мені відомо - на Царьова", - сказав депутат.

Сенченко зазначив, що, за чинним законодавством, подання про позбавлення депутатської недоторканності може вносити виключно генеральний прокурор, проте законопроект №4748, прийнятий парламентом у вівторок, надав такі повноваження виконувачеві обов'язків генпрокурора.

Відтак, за словами Сенченка, щойно відповідний закон набере чинності, буде зроблено повторне подання про позбавлення Царьова депутатської недоторканності.

Водночас один із народних депутатів повідомив РБК-Україна, що ВР розгляне питання про позбавлення недоторканності народного депутата з фракції Партії регіонів Олега Царьова на відкритому засіданні 13 травня 2014 року.

Нагадаємо, Рада дозволила в.о. генерального прокурора ініціювати позбавлення недоторканності депутатів Ради.

Також нагадаємо, що Генпрокуратура порушила третє кримінальне провадження проти Царьова за заклики до федералізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram