ГоловнаЕкономікаФінанси

Відомі терміни проведення стрес-тестів у банках

Нацбанк перевірить банки з-поміж найбільших і великих

Відомі терміни проведення стрес-тестів у банках
Фото: inukr.net

Національний банк цього року проведе незалежну діагностику 35 найбільших банків України, на які припадає 82% активів банківської системи. Тестування 15 найбільших банків буде завершено до кінця липня, ще 20 великих банків - до кінця вересня 2014 року.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на програму співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Йдеться про Приватбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, "Дельту", "Аваль", Укрсоцбанк, ПІБі, Сбербанк Росії, Пумб, Надра Банк, Альфа-банк, "Фінанси та Кредит", ВТБ, УкрСиббанк, Укргазбанк, Брокбізнесбанк, VAB, ОТП , Креді Агріколь банк, "Фінансову ініціативу", Фідобанк, "Південний", Імексбанк, "Форум", ІНГ банк, Родовід Банк, "Хрещатик", "Київську Русь", Златобанк, Південкомбанк, Універсалбанк, ВБР, БТА, Укрінбанк, банк "Кредит Дніпро".

Крім того, для забезпечення платоспроможності банків НБУ вимагатиме від банків надати бізнес-плани, що підтверджують достатній рівень капіталу з розрахунку до 2016 року.

Також у документі йдеться, що Нацбанк в найближчій перспективі повинен продовжити забезпечення ліквідності банків для підтримки їх платоспроможності. Також регулятор перегляне вимоги до обов'язкових резервів і вимагатиме від найбільших банків щотижневі прогнози руху грошових коштів, щоб забезпечити прозорість і оперативність інструментів з підтримки ліквідності.

Нагадаємо, від початку року в Україні лопнули вже п'ять банків, серед яких Брокбізнесбанк і банк "Форум", які за розміром активів займають 16 і 24 місця відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram