ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримських татар штрафують за зустріч Джемілєва на кордоні з Кримом

Трьох уже оштрафували за масове перебування в громадському місці

Кримських татар штрафують за зустріч Джемілєва на кордоні з Кримом
Фото: www.dyvys.in

У Центральному райсуді Сімферополя розглянули кілька справ про масове перекриття дороги, в якому брали участь представники кримськотатарського населення півострова.

Про це повідомляє видання

"Крым.Реалии".

Суддя Юрій Гулевич постановив призначити Сейрану-Джану Ібрагімову покарання за масове одночасне перебування і пересування в громадському місці у вигляді штрафу на 10 тисяч рублів.

Згідно з постановою, штраф слід сплатити протягом 60 днів із дня набуття чинності документа.

Ці дії, на думку судді, створювали перешкоди в русі транспорту і пішоходів.

При цьому сам Ібрагімов свою провину не визнав. Він запевняє, що руху транспорту не заважав.

Аналогічне рішення сьогодні також було ухвалено щодо жінки, яка брала участь у заході. У такій самій справі проходить 17-річний студент, але щодо нього рішення наразі не винесено, оскільки суддя переніс засідання на 7 травня.

Нагадаємо, 3 травня близько тисячі кримських татар зустрічали Джемілєва на кордоні України з невизнаною Республікою Крим.

Прикордонники так і не пропустили його на територію півострова - він повернувся до Києва. Призначена Володимиром Путіним прокурор Криму Наталія Поклонська назвала акцію кримських татар, яку вони провели біля кримського КПП, зустрічаючи Мустафу Джемілєва, "незаконною публічною акцією екстремістського характеру".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram