ГоловнаПолітика

Вибори в Україні повинні відбутися, - президент Франції

Ніщо не повинно перешкоджати волевиявленню людей

Вибори в Україні повинні відбутися, - президент Франції
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд заявляє, що ніщо не повинно стати перешкодою для проведення в Україні президентських виборів 25 травня.

На зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе в Парижі Олланд попередив президента Росії Володимира Путіна, що єдиний можливий шлях для виходу з кризи - це діалог, повідомляє "Радіо Свобода".

"Президентські вибори 25 травня мають відбутися, і ніщо не повинно їм перешкоджати. Вони мають відбутися на всій території України, що передбачає досягнення єдиної думки щодо визнання результатів виборів", - сказав Олланд.

"У нас є відносини з Росією, які можуть переконати російську владу, зокрема президента Путіна, що єдиним можливим шляхом є діалог та деескалація", - додав президент Франції.

Зі свого боку, говорячи про вибори в Україні 25 травня японський прем'єр висловив сподівання, що вони пройдуть мирно, успішно та з дотриманням усіх демократичних норм.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус заявив у понеділок, що Євросоюз застосує третій рівень санкцій у разі, якщо вибори президента в Україні будуть зірвані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram